کانتینر های یخچالدار؛مزیت های استفاده از کانتینر یخچالدار
نوشته شده توسط : مونا حقیقی

 

مزیت های استفاده از کانتینر های یخچالدار



خوب است بدانید که کانتینر یخچال دار حتی در سخت‌ترین شرایط می‌تواند دمای کالای شمارا حفظ یا کاهش دهند. استفاده از این نوع کانتینر مزایای بسیاری برای صاحبان کالا دارد. برای مثال تصور کنید که کالای فاسدشدنی شما در کانتینر قرار دارد و در مسیر رسیدن به مقصد تأخیر ایجاد می‌شود؛ باوجود سرمایش کافی و استاندارد کانتینر شما می‌توانید از بابت سلامت کالای خود در طول مدت تأخیر نیز اطمینان داشته باشید.
سیستم سرمایشی کانیتنر یخچالی. کانتینر های یخچالدار

همانطور که در بخش های قبلی نیز به آن اشاره شد هر کانتینر یخچالی یا کانتینر سردخانه ای از یک سیستم سرمایشی تشکیل شده است تا دمای داخل کانتینر را کنترل و بر روی یک عدد ثابتی زیر صفر تثبیت کند. این سیستم سرمایشی نیازمند انرژی الکتریکی بوده که می توان این انرژی را از انواع ژنراتور ها، دیزل ژنراتور و یا برق شهر تامین نمود. به طور معمول زمانی که از کانتینر یخچالی به منظور انبار یا سردخانه سیار استفاده می شود، سیستم سرمایشی را به صورت مستقیم به برق سه فاز شهری متصل و برای برق اضطراری آن از یک دیزل ژنراتور با سوخت گازوئیل استفاده می شود. به طور معمول یک دیزل ژنراتور 15 کیلووات می تواند انرژی مورد نیاز این سیستم را تامین نماید. گفتنی است در صورتی که درب های کانتینر در طول روز بسته باشد و خود کانتینر زیر آفتاب تند قرار نگرفته باشد سیستم سرمایشی در حدود 7 الی 8 ساعت فعالیت می کند.

 


ساختار سیستم سرمایشی کانتینر یخچالی



بدون شک سیستم سرمایشی این کانتینر ها نیز مانند کولر های گازی، چیلر ها و سایر سیستم های سردخانه از سیکل تبرید استفاده می کنند و شامل چهار وسیله اصلی کمپرسور ( مصرف کننده اصلی برق ) Compressor، اواپراتور Evaporator، کوندانسور Condenser و اکسپنشن ولو Expansion Valve است. همچنین از یک سیال شیمیایی با نقطه جوش پایین نیز استفاده می شود تا با هدایت آن داخل کانتینر، حرارت داخل را به بیرون منتقل نمود. سیال مورد نظر به صورت مایع وارد اواپراتور درون اتاق کانتینر سردخانه ای می شود و پس از دریافت دمای محیط از حالت مایع به بخار تبدیل می شود. سپس پس از عبور از کمپرسور به منظور بسته شدن حلقه خنک کنندگی، فشار آن افزایش پیدا کرده و دمای آن بالا می رود. به منظور کنترل دما از کندانسور استفاده می شود. ظاهر کندانسور شبیه به لوله های مارپیچ است که یک یا چند فن پشت آن قرار گرفته است. کندانسور دمای سیال را پایین می آورد و پس از عبور سیال از داخل شیر انبساط دمای آن به شدت پایین آماده و سیال مجدد تبدیل به مایع می شود. حلقه خنک کنندگی از این مرحله مجدد تکرار شده و سیال داخل اتاق کانتینر و به داخل کندانسور می رود.
کف کانتینر یخچالی

برخلاف کانتینر های معمولی که معمولا جنس کفی آن ها از تخته های چوبی چندلایه یا ورق فلزی درست شده است، کفی کانتینر های یخچالی را پروفیل های فلزی که بیشتر از جنس آلمینیوم است تشکیل داده است. این مدل کفی را کفی T شکل می نامند و به دلیل شیار های ایجاد شده باعث می شود، جریان هوا به راحتی سرتاسر کانتینر یخچالی منتقل شود. در برخی موارد برای جلوگیری از کثیف شدن کف این مدل از کانتینر ها از یک کفه برای پوشاندن کف کانتینر استفاده می شود که در این حالت ممکن است درصدی از راندمان سیستم سرمایشی کاهش پیدا کند.
دیواره های کانتینر یخچالی

دیواره های کانتینر یخچالی نیز مانند کف آن با سایر کانتینر ها متفاوت است. جنس دیواره های به طور معمول به صورت ساندویچ پنل و از آلمینیوم و استیل با لایه های عایق تشکیل شده و کمک می کند دمای داخل تا حد قابل قبولی کنترل شود.


همانطور که مشاهده کردید کانتینر های یخچالی بهترین وسیله برای حمل و نقل یا انبار محموله های حساس به دما بوده و به طور معمول برای نگهداری مواد غذایی، میوه و سبزیجات، تجهیزات آزمایشگاهی و ... استفاده می شود. برای خرید کانتینر یخچالی و یا استفاده از کانتینر یخچالی به عنوان انبار می توانید با کارشناسان انبارکانتین در تماس باشید.
کاربرد اصلی و اساسی کانتینر ها در حمل و نقل کالا است به این ترتیب که با استفاده از کانتینر ها بحث صادرات و حمل و نقل کالا و محصولات بسیار راحت تر شده. در این میان بخش قابل توجهی از محصولات که نیاز به حمل و نقل بین شهری و حتی بین المللی دارند از جنس مواد فاسد شدنی مثل مواد غذایی، مرغ و گوشت، میوه، مواد دارویی، سبزیجات و … هستند که باید حتما در بحچال و در دمای مشخصی نگهداری شوند. این موضوع باعث می شود به راحتی نتوان چنین موادی را جابجا کرد و مشکل بزرگی در این زمینه وجود داشت. در نهایت راه حلی که برای این مشکل ارائه شد نوع خاصی از کانیتنر به نام کانتینر یخچالی است.
کانتینر یخچالی

پیش از این درباره ی کانتینر و تاثیر بسیار زیادی که بر روی حمل و نثقل داشته صحبت کرده ایم و می دانیم که کانتینر 20 فوت و کانتینر 40 فوت دو نوعی هستند که بین تمام شرکت ها و سازمان های تجاری به عنوان ابعاد استاندارد شناخته شده است، ساخته می شود. کانتینر یخچالی هم دقیقا با همان ابعاد کانتینر است و تنها تفاوت آن با کانتینر های دیگر در این است که یخچالی در آن قرار داده می شود تا به این صورت برای انتقال مواد غذایی فاسد شدنی مناسب باشد.  به این طریق به راحتی می توان مواد غذایی را حتی در راه های بسیار طولانی منتقل کرد بدون اینکه نگران از دست رفتن آن ها باشیم.

کانتینر یخچالی

اجزای تشکیل دهنده کانتینر یخچالی

کانتینر یخچالی یا کانتینر سردخانه ای شامل 3 بخش زیر است:

 

    يك محفظه ايزوله شده (عايق بندي شده)
    يك سيستم خنك كننده
    سيستم تهويه و چرخش هوا در محفظه

 
خرید کانتینر بخچالی

برای خرید کانتینر یخچالی باید به نکات مختلفی توجه شود. از توجه به بدنه ی کانتینر و طول عمر آن گرفته تا سیستم سرمایشی آن که اگر هر کدام از این موارد ایراد داشته باشد می تواند فرآیند انتقال مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها را دچار مشکل کند.

منبع: شایان تراک





:: بازدید از این مطلب : 152
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 18 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: